Art

Voor mij is het prettig om ook fysiek creatief bezig te zijn. Vooral ruimtelijk, aanvankelijk door ontwerpen van mode en later het maken van beelden.

Al op jonge leeftijd was ik met mode bezig. Ik ontwierp kleding en ontwikkelde een eigen label. En de manier waarop ik mode ontwierp en nu mijn beelden of sculpturen maak, vind je terug in de manier waarop ik te werk ga, leiding geef en coach. Om uit te leggen waar ik heen wil, maak ik vaak tekeningen om  te verhelderen hoe je naar een aandachtspunt kunt kijken.

Sinds mijn sculpturen voor onder meer de Westfriese Ondernemers Prijs en Runner-Up prijs werk ik vooral in opdracht. En daarbij gaat het vaak om thema’s die een belangrijk moment in iemands leven markeren, zoals geboorte, liefde, huwelijk en overlijden.  Ik houd van harmonische vormen. Daarin werk ik vaak naar een vrouwelijk model.Wat mij in het menselijk lichaam aanspreekt, is de uitdrukking, de expressie ervan.

Net als bij het maken van mode werk ik bij mijn beelden en sculpturen samen met anderen. Ik zet een idee in  klei op, iemand maakt daar een mal van die op mijn aanwijzingen in brons wordt gegoten en gepatineerd. Samenwerking geldt min of meer voor alle dingen die ik doe en maak: ik werk mijn ideeën uit, mensen met andere vaardigheden werken daarna mee aan het eindresultaat.


IEDEREEN HEEFT ERGENS TALENT VOOR.

Het werken met mensen, van jong tot oud,brengt energie. Anky vindt het inspirerend om ervaring te delen en door te geven, zodat anderen daar hun voordeel mee kunnen doen en je leert er zelf ook van. Iedereen heeft ergens talent voor. Mensen kunnen verrassend veel en ook verrassend veel verschillende dingen waar ze soms zelf niet aan denken.

Een afspraak maken

Een selectie uit mijn relaties

Mineke Minderhoud
MKB Nederland - Noord Holland
De Baak
Stichting Netwerk Hoorn
Park business Club
Provincie NH
Rabobank
Debbie Molhuizen
Theathergoep
Crescendo school
Fair Trade Hoorn
Gemeente Amsterdam
Gemeente Hoorn
Schouwburg Hoorn
Verdiwel
HVA
1.Hoorn